Ново разхлабване на мерките срещу  разпространение на КОВИД-19 ще има

...
Ново разхлабване на мерките срещу  разпространение на КОВИД-19 ще има
Коментари Харесай

Ново разхлабване на мерките срещу COVID-19 ще има след Великден в Гърция

Ново разхлабване на ограниченията против  разпространение на КОВИД-19 ще има след Великденските празници в Гърция, съобщи министърът на опазването на здравето Танос Плеврис пред гръцката телевизия „ Скай “.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 31270
„ Не можем да кажем, че ще си върнем живота от преди КОВИД-19, тъй като вирусът още е тук. Просто от месец май, след Великден ще има още по-сериозно разхлабване на ограниченията “, уточни Плеврис като означи, че за имунизираните жителите съвсем няма да има ограничавания като се изключи носенето на маска на избрани места.

Обмисля се отпадането на здравния документ, само че при избрани условия. По-отношение на носенето на маска, министърът уточни, че цялостно отпадане на носенето й към този момент се отсрочва като рекомендацията е тя да се употребява в затворени пространства и там, където има скупчване на хора.

По думите на Плеврис ограниченията още веднъж ще бъдат преразгледани през септември.

За Великденските празници се планува свободно придвижване на имунизираните жители в затворени пространства и открити пространства, няма да бъдат забранявани и събирания.  

Плеврис акцентира, че с помощта на строгите ограничения Гърция е съумяла да доближи междинните за Европейски Съюз равнища на имунизация. В момента 74 на 100 от популацията е имунизирано, а при жителите над 60-годишна възраст имунизационното покритие е достигнало 90 на 100.

Глобите, които трябваше да бъдат налагани на жителите над 60-годишна възраст, които не са имунизирани, се анулират към този момент, като въпросът ще бъде преразгледан през септември, добавя Българска телеграфна агенция.

През последните 24 часа в Гърция са регистрирани малко под седем хиляди новозаразени с КОВИД-19 при направени общо 76 645 лабораторни теста. Процентът на позитивните проби е 9,04 на 100. Смъртните случаи са 72, сочат формалните данни, представени от в. „ Катимерини “.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР